Bonyolult, túlárazott termékeket sejtet az okosotthon kifejezés?

Pedig valójában vezetékek és különösebb szerelés nélkül,

könnyen és elérhető áron valósítható meg a magas fokú

kényelem, biztonság és energiatakarékosság.

Az okosotthon megoldások közül a Z-Wave alapú a legnépszerűbb.

Z-Wave

A Z-Wave – a vezeték nélküli internethez hasonlóan – egy nemzetközi kommunikációs szabvány az otthonautomatizálás területén, a különbség, hogy itt rádiófrekvenciát használunk. A tengerentúlról érkező, de már az európai kontinensen is magabiztosan legelterjedtebb protokollt az otthonautomatikai piac mintegy 70 százaléka használja.

Számokra lefordítva: jelenleg 700 gyártó összesen 2600 terméke érhető el, melyekből már több mint 100 millió eszköz működik a világon.

Kiépítés

A szabványnak megfelelő eszközök lefedik az ajtó- és ablaknyitás, az árnyékolás, az érzékelés, a fűtés és hűtés, a hatótávnövelés, a kapcsolás, a konnektorok, a riasztórendszerek, a világítás és a zenelejátszás területeit; továbbá a rendszer elengedhetetlen alapeleme egy vezérlőközpont is. De az egyik leggyakoribb kérdésre is szeretnénk gyorsan választ adni.

Amennyiben az otthon vezetékhálózata megfelel a mai kor elvárásainak,
a Z-Wave alapú rendszerek kiépítése szinte biztosan nem igényel külön vezetékelést, nincs falvésés…

Rendszerméret

Fontos hangsúlyozni, hogy a Z-Wave alapú okosotthon kiépítésének nincsenek időbeli korlátai.
Amennyiben valaki most kialakít egy bizonyos rendszert, az a jövőben bármikor bővítheti, új eszközeit bármelyik már meglévővel integrálhatja, összehangolhatja.

Már vannak otthon okoseszközei?

Ez legalább két oldalról remek hír. Egyrészről azt bizonyítja, hogy Ön már felismerte, hogy világunk ebbe az irányba halad, nem csak a kényelem, hanem a biztonság és az energiatakarékosság jegyében. Másrészről ez azért is jó hír, mert okoseszközei jó eséllyel integrálhatóak.

Egy távirányítóval vezérelhető redőny vagy egy belső hálózatra csatlakoztatott zenelejátszó eszköz remekül beilleszhető a rendszerbe. A távirányítós klímaberendezések többségét akár a rendszerhez tartozó mobilapplikáción keresztül is vezérelheti. A Z-Wave megoldások ugyanakkor arra is lehetőséget nyújtanak, hogy relék beépítésével „felokosítsunk” és a rendszerünk szerves részévé tegyünk hétköznapi lámpákat, aljzatokat, kapcsolókat.

Mennyi az annyi?

Ez csak és kizárólag attól függ, mekkora méretű rendszerrel képzelünk el egy okosotthont.
Van akinek elegendő az, hogy a lakás hőmérsékletének megfelelően, összehangoltan működjenek a redőnyök, a hűtés és a fűtés. Van aki azt kéri: távozáskor egyetlen gombnyomással kapcsoljon ki az összes elektronikai eszköz a lakásban a világítással egyetemben. Van aki nem kívánja az időjárás-előrejelzéseket vizslatni, inkább azt szeretné, hogy redőnyei a külső szélmérő jelzése alapján automatikusan leereszkedjenek, ha viharos szél érkezett. És vannak, akik azt szeretnék, hogy hazaérkezéskor ajtónyitásra kapcsolódjanak fel az otthon bizonyos világító berendezései és bekapcsoljon a televízió, miközben mobilapplikációjuk segítségével már előre a kívánt szintre állították a belső hőmérsékletet.

Böngéssze a Távvezérlés.hu-t, ismerkedjen meg az eszközökkel és a lehetőségekkel.
Amennyiben felkeltették érdeklődését az okosotthonok nyújtotta lehetőségek, keressen minket, mint hivatalos viszonteladót és rendszertelepítőt.